Chili con carne, Tommy Myllymäkis recept

koket.se
Chili con carne
Foto: 2am
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Chili con carne, Tommy Myllymäkis recept

18 ingredienser

30 min

Chili con carne är en riktig middags klassiker som man aldrig tröttnar på. Testa Tommys goda recept med bland annat apelsin och honung i, rasande gott!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kalvbuljong (utspädd)
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 1,5 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 1 förp färdigkokta små vita bönor
  • färsk koriander, hackad
  • vitt bröd
  • gräddfil

Gör så här

  1. Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta.
  2. Strimla paprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta.
  3. Tillsätt köttfärsen och stek den på hög värme. När köttfärsen börjar få färg, gå i med kryddorna och fortsätt steka. Rör om hela tiden så inget bränns.
  4. Slå på tomater, låt det koka upp och slå på kalvbuljong.
  5. Medan det kokar, riv apelsinskal och pressa apelsinsaft ner i grytan. Tillsätt även honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. När det kokat i några minuter och koncentrerats, skölj bönorna i vatten och tillsätt till grytan.
  7. Låt bönorna koka med i ca 5 minuter och avsluta med att toppa med hackad koriander.
  8. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt.