Ängamat

koket.se
Ängamat
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Ängamat

12 ingredienser

25 min

Ängamat med blomkål, sockerärtor, grön sparris och dragon.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 blomkålshuvud, små buketter
  • 3 morötter, grovt skivade
  • 4 salladslökar, klyftade
  • 1 ask sockerärtor, halverade
  • 1 knippe grön sparris, grovt skivade
  • 3 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 dragon, litet knippe finskuren
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Koka vårlöken och morötterna lätt i vatten, i en kastrull.
  2. Tillsätt blomkålen och låt koka någon minut till.
  3. Lägg i sparrisen. Häll på grädden.
  4. Vispa resterande 1 dl grädde slätt tillsammans med äggulorna i en skål.
  5. Tillsätt sockerärtorna i kastrullen och häll sedan i ägguleredningen.
  6. Rör runt och dra av kastrullen från värmen efter första bubblan.
  7. Smaksätt med dragon, salt och citronsaft.