Ängamat

Ängamat
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Ängamat

4

12 ingredienser

25 min

Ängamat med blomkål, sockerärtor, grön sparris och dragon.

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 blomkålshuvud, små buketter
  • 3 morötter, grovt skivade
  • 4 salladslökar, klyftade
  • 1 ask sockerärtor, halverade
  • 1 knippe grön sparris, grovt skivade
  • 3 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 dragon, litet knippe finskuren
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Koka vårlöken och morötterna lätt i vatten, i en kastrull.
  2. Tillsätt blomkålen och låt koka någon minut till.
  3. Lägg i sparrisen. Häll på grädden.
  4. Vispa resterande 1 dl grädde slätt tillsammans med äggulorna i en skål.
  5. Tillsätt sockerärtorna i kastrullen och häll sedan i ägguleredningen.
  6. Rör runt och dra av kastrullen från värmen efter första bubblan.
  7. Smaksätt med dragon, salt och citronsaft.