Rabarberpaj med dinkelsmuldeg

koket.se
Rabarberpaj med dinkelsmuldeg
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Rabarberpaj med dinkelsmuldeg

13 ingredienser

45 min

En lätt och god smulpaj med rabarber. Rabarberpaj är en klassiker med vaniljsås eller vaniljglass till fika, efterrätt eller dessert. Smuldegen passar också till andra pajer som äpple, hallon eller blåbär. Du kan strö över någon tsk maizena om du inte vill att rabarbern ska vattna sig.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner paj

Rabarberpaj

  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 30 g farinsocker [0,5 dl]
  • 8 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 1 citron, zesten
  • 5 g majsstärkelse [1 tsk]
  • 4 g malen kanel [1 tsk]

Smuldeg

  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 50 g dinkelflingor [1,5 dl]
  • 70 g strösocker [0,75 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 100 g smör

Gör så här

Rabarberpaj

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform lite lätt med smör.
  2. Tvätta och skala rabarber med en potatisskalare om det behövs. Dela rabarbern i ca 1 cm bitar.
  3. Blanda sedan strösocker, farinsocker, vaniljsocker, citronzest, maizena och malen kanel i en bunke. Lägg rabarberbitarna bunken och blanda runt tillsammans med alla torra ingredienser. Lägg allt sedan jämnt i pajformen.

Smuldeg

  1. Gör smuldegen till rabarberpajen genom att lägga alla ingredienser i en skål. Arbeta med fingertopparna samman mjölblandningen till smulor.
  2. Strö över smulorna över rabarbern och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat. Servera med vaniljsås eller vaniljglass när den är ljummen.