Pizza med tomat, mozzarella och basilika

Pizza med tomat, mozzarella och basilika
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pizza med tomat, mozzarella och basilika

78

6 ingredienser

Världens godaste pizza Margherita görs med hela konserverade tomater, mozzarella och färsk basilika. Ät och njut!

Här hittar du Paolos bästa recept på pizzadeg.

läs mer
Paolo promoruta pizza

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

portioner4
  • 1 sats pizzadeg, se länk
  • 400 g hela tomater, konserverade
  • 400 g mozzarellaost
  • 20 färska basilikablad
  • ca 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg tomaterna i en skål, pressa sönder dem med en gaffel och blanda sedan i en nypa salt.
  3. Skär mozzarellan i skivor och lägg den sedan i ett durkslag och pressa försiktig på den med en gaffel för att få ur lite vätska. Skär den sedan i små bitar.
  4. Lägg pizzabottnarna på smorda ugnsplåtar. Tryck med tummen runt kanten, ca 1,5-2 cm innanför, för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
  5. Fördela först tomatblandningen innanför kanten på pizzabotten, Lägg sedan på mozzarella. Strö över basilikablad och ringla över rikligt med olivolja.
  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera genast.