Pizza med tomat, mozzarella och basilika

58 röster
4

Världens godaste pizza Margherita görs med hela konserverade tomater, mozzarella och färsk basilika. Ät och njut!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg, se länk
  • 400 g hela tomater, konserverade
  • 400 g mozzarella
  • 20 basilikablad
  • ca 4 msk olivolja
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg tomaterna i en skål, pressa sönder dem med en gaffel och blanda sedan i en nypa salt.
  3. Skär mozzarellan i skivor och lägg den sedan i ett durkslag och pressa försiktig på den med en gaffel för att få ur lite vätska. Skär den sedan i små bitar.
  4. Lägg pizzabottnarna på smorda ugnsplåtar. Tryck med tummen runt kanten, ca 1,5-2 cm innanför, för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
  5. Fördela först tomatblandningen innanför kanten på pizzabotten, Lägg sedan på mozzarella. Strö över basilikablad och ringla över rikligt med olivolja.
  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera genast.
3 mars 2015
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept