Viltfärsbiffar med trattkantareller
Viltfärsbiffar med trattkantareller
10 ingredienser
Viltfärsbiffar panerade i panko, asiatiskt ströbröd som ger en frasig yta. Servera biffarna med gröna ärtor och smörstekta trattkantareller.
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Viltfärsbiffar med trattkantareller
- 500 g viltfärs
- 3 dl grädde
- 3 äggulor
- 3 dl gröna ärtor
- 200 g svamp (t ex trattkantareller)
- 1-2 bananschalottenlökar
- 2 dl pankoströbröd
- 1 dl ströbröd
Till stekning
- smör
- matolja
Gör så här
Viltfärsbiffar med trattkantareller
- Lägg viltfärs i en bunke, knäck i äggulorna och tillsätt ströbrödet. Tillsätt grädden, lite i taget,
- under omrörning.
- Blöt händerna i lite vatten och forma biffar av viltfärsen. Vänd biffarna i pankoströbrödet.
- Stek biffarna i en stekpanna på mellanvärme tills dom får en gyllenbrun frasig yta.
- Låt viltfärsbiffarna steka klart i ugnen på ca 130 grader i 10 minuter.
Trattkantareller
- Hacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smör tillsammans med den hackade löken, tillsätt
- ärterna. Låt steka några minuter under omrörning.
- Servera biffarna med stekta trattkantareller.