Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa

koket.se
Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa

22 ingredienser

30 m

Ugnsstekta kycklingklubbor som får krispig yta med en panering på pumpakärnor. Servera med tomatquinoa och yoghurtröra.

Se Lisa Lemke laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner

Panerade kycklingklubbor

  • 4 kycklingklubbor (gärna små)
  • salt
  • peppar
  • 2 dl pumpakärnor, finhackade
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl vetemjöl

Tomatquinoa

  • 2 dl quinoa
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 100 g kalamataoliver utan kärnor
  • ca 10 sardellfiléer
  • 1 förp cocktailtomater på burk
  • 0,5 dl cocktailkapris
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Yoghurtröra

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 70 g rucolasallad
  • 1,5 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • peppar

Gör så här

Panerade kycklingklubbor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingen runt om. Rulla den först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i pumpakärnor så att kycklingklubborna är helt täckta med pumpakärnor när de är färdigpanerade.
  3. Lägg kycklingen i en oljad ugnsform och stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Kycklingen är färdig när köttsaften från den är helt klar.

Yoghurtröra

  1. Hacka ruccolan fint och blanda med yoghurt och parmesan. Smaka av såsen med salt och peppar och ställ åt sidan.

Tomatquinoa

  1. Koka under tiden quinoa enligt anvisningar på paketet. Hacka lök, vitlök, oliver och sardeller.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, oliver, kapris och tomaterna.
  3. Låt koka samman och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Sväng runt den färdigkokta quinoan med tomatsåsen.
  4. Toppa med lite ruccola och servera tomatquinoan med kycklingklubbor och ruccola- och yoghurtsåsen.