Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa
Ugnsstekta kycklingklubbor med pumpakärnor och quinoa
22 ingredienser
30 m
Ugnsstekta kycklingklubbor som får krispig yta med en panering på pumpakärnor. Servera med tomatquinoa och yoghurtröra.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Panerade kycklingklubbor
- 4 kycklingklubbor (gärna små)
- salt
- peppar
- 2 dl pumpakärnor, finhackade
- 1 ägg, uppvispat
- 1 dl vetemjöl
Tomatquinoa
- 2 dl quinoa
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 chilifrukt
- 100 g kalamataoliver utan kärnor
- ca 10 sardellfiléer
- 1 förp cocktailtomater på burk
- 0,5 dl cocktailkapris
- salt
- peppar
- olivolja
Yoghurtröra
- 2 dl grekisk yoghurt
- 70 g rucolasallad
- 1,5 dl parmesanost, finriven
- salt
- peppar
Gör så här
Panerade kycklingklubbor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Krydda kycklingen runt om. Rulla den först i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i pumpakärnor så att kycklingklubborna är helt täckta med pumpakärnor när de är färdigpanerade.
- Lägg kycklingen i en oljad ugnsform och stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Kycklingen är färdig när köttsaften från den är helt klar.
Yoghurtröra
- Hacka ruccolan fint och blanda med yoghurt och parmesan. Smaka av såsen med salt och peppar och ställ åt sidan.
Tomatquinoa
- Koka under tiden quinoa enligt anvisningar på paketet. Hacka lök, vitlök, oliver och sardeller.
- Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, oliver, kapris och tomaterna.
- Låt koka samman och smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Sväng runt den färdigkokta quinoan med tomatsåsen.
- Toppa med lite ruccola och servera tomatquinoan med kycklingklubbor och ruccola- och yoghurtsåsen.