Snabblasagne med ricotta och tomat

33 röster
25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g färska pastaplattor
  • 500 g ricotta
  • 100 g valnötter, finhackade
  • 100 g bladspenat
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 peperoncino
  • 2 burkar krossade tomater eller cocktailtomater på konserv
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • 2-3 dl riven parmesan, grana padano eller annan smakrik ost
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Hacka hälften av den gula löken, vitlök, selleri och morot och fräs i en kastrull med olivolja och peperoncino ett par minuter tills löken är mjuk.
  2. Slå på krossade tomater, krydda med socker, salt och nymalen svartpeppar och låt koka samman i ca 5 minuter.
  3. Fräs under tiden bladspenat i olivolja tillsammans med resten av den gula löken som du först strimlar. Tillsätt hackade valnötter, krydda med salt och peppar och dra av från värmen.
  4. Rör ner ricotta och 1 dl av den rivna osten.
  5. Koka pastaplattorna mjuka, det tar max 1 minut, i rikligt med saltat vatten.
  6. Varva pastaplattor, tomatsås och ricottaröran på tallrikar till en så kallad öppen lasagne och toppa med riven parmesanost. Servera med en härlig grönsallad.
16 mars 2015

Fler goda recept