Snabb fisksoppa med saffran och fryst lax

45 röster
ca 20 min
4

Saffransdoftande snabblagad och enkel fisksoppa på fryst laxfilé med saffran, fänkål och vitt vin.

Visa mer
ca 20 min
4

Du behöver

Snabblagad fisksoppa

  • 2 bitar fryst lax
  • 1 kuvert saffran
  • 1 grön chili
  • 2 morot
  • 0,5 apelsin
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 purjolök
  • 2 potatis
  • 8 dl utblandad fiskfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk persilja

Gör så här

  1. Strimla purjolök, hacka vitlök och chilifrukten. Skiva moroten i tunna slantar, strimla fänkålen.
  2. Tärna potatis. Fräs purjo, vitlök, chili, morot och fänkål tillsammans med saffran och lagerblad i en kastrull.
  3. När purjolöken blivit mjuk, tillsätt potatisen. Slå på vin och låt koka upp.
  4. Tillsätt fiskfond och grädde. Koka samman tills potatisen mjuknar. Tillsätt rivet apelsinskal och
    kläm i apelsinsaft.
  5. Skär laxen i mindre bitar, salta. Tillsätt laxen i kastrullen och låt koka i cirka 1 minut och ställ soppan åt sidan.
  6. Toppa soppan med färsk persilja.
3 december 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept