Saffranssockerkaka

Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Saffranssockerkaka

4

10 ingredienser

Saffranssockerkaka med spritmarinerad frukt. Gott till julfikat!

Ingredienser

portioner1 kaka
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g torkad frukt
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl whisky

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ihop smeten.
  2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, saffran och mjölk.
  3. Rör ihop till en fin smet.
  4. Hacka den torkade frukten fint och lägg i en kastrull tillsammans med whiskeyn, koka upp.
  5. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
  6. Rör ned fruktblandningen i smeten.
  7. Smöra och strö vetemjöl i en springform. Häll upp smeten i formen.
  8. Baka saffranssockerkakan i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.