Rödbets- och fänkålsallad med getost

5 röster
15 min
4

Rödbets- och fänkålsallad med svartvinbärsdressing och getost. Fräsch och nyttig mat!

Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kokta skalade rödbetor
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 1 msk stött fänkålsfrö
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 100 g smulad getost typ Chevré
  • 1,2 l blandade salladsblad
  • salt och peppar
  • rostade pumpakärnor till servering

Gör så här

  1. Klyfta betorna.
  2. Koka upp lök, svartvinbärssaft, fänkålsfrö och vinäger, tillsätt olivolja och smaka av med salt.
  3. Häll dressingen över betorna.
  4. Hyvla fänkålen tunt på mandolin.
  5. Lägg salladen i botten på ett fat toppa med hyvlad fänkål. Avsluta med betor, getost och pumpakärnor.
  6. Dra gärna några varv med pepparkvarnen innan servering.
4 oktober 2012

Laddar fler recept