Råraka med rökt lax
Råraka med rökt lax
9 ingredienser
20 min
Råraka med rökt lax och crème fraiche. Denna enkla rätt får vardagen att känns lite lyxigare.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 600 g potatis fast, och skalad
- 2 dl crème fraîche
- 400 g rökt lax
- 1 rödlök
- 1 citron
- olja
- smör
- salt
- dill, plockad
Gör så här
- Riv den skalade potatisen grovt. Krama ur lite av vätskan, inte allt.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan.
- Tillsätt potatis, stek en i taget. Platta ut med stekspade så den är jämntjock.
- Stek på medelhög värme i ca 4 min per sida, den ska bli krispig på ytan.
- Krydda försiktigt med salt.
- Hacka löken fint och plocka några kvistar dill. Skär klyftor av citronen.
- Servera med creme fraiche, rödlök, rökt lax och en citronklyfta.