Peppriga kycklingvingar med citrussalsa
Peppriga kycklingvingar med citrussalsa
11 ingredienser
Kryddiga kycklingvingar som serveras med en fräsch apelsin- och citronsalsa.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
- 100 g kycklingvinge
- 3 dl sirap
- 1 dl ättika
- svartpeppar
Salsa
- 1 apelsin
- 1 citron
- 100 g salladslök
- 1 mango
- 0,5 gurka
- 1 chilifrukt
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Koka ihop sirap och ättika till en simmig och karamellig konsistens. Krydda rikligt med nymald svartpeppar.
- Sväng runt kycklingvingarna i glacen och krydda med salt.
- Stek kycklingvingarna i ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
- Salsa
- Skala och kärna ur mangon. Tärna fruktköttet fint.
- Hacka gurka, chili och salladslök fint.
- Skala och filéea ur citronen och apelsinen. Krama ur saften ur citrusfrukterna.
- Blanda ihop allt och smaka av med sirap, olivolja och salt.