Häll av potatisen och låt den ånga av så den inte är blöt eller fuktig.
Pressa den kokta potatisen genom en finmaskig sil för att unvika klumpar.
Håll potatisen varm och vispa ner smöret, använd den mängd smör ni föredrar.
Försök att hålla allt varmt genom att behålla på spisen, men akta så det inte bränns. Blanda ner gräddmjölken, lite i taget. Blanda till önskad konsistens.
Separera äggulorna från vitan och spara hela äggulor i skalet.
Klappa in lövbiffarna med lite matolja, salta och peppra.
Stek sedan lövbiffen i en väldigt het stekpanna. Stek hastigt, ca 30 sekunder på ena sidan och 15 sekunder på andra.
Lägg upp lövbiffen på tallrik, placera en hög med riven pepparrot på biffen och avsluta med att ställa dit halva äggskalet med äggulan till.
Servera med purén och låt gästerna slå ut äggulan över biffen och pepparroten.