Laxnuggets med tartarsås

Laxnuggets med tartarsås
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Laxnuggets med tartarsås

20 ingredienser

30 min

Frasiga nuggets gjorda på laxfilé. Paneras i pankoströbröd och cayennepeppar. Servera med hemgjord tartarsås, kokt potatis och en god sallad. Perfekt vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5-1 tsk cayennepeppar
  • ca 3 dl pankoströbröd
  • rikligt med matolja till stekning

Tartarsås

  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl inlagd gurka, finhackad (eller cornichons)
  • 0,5 dl kapris, finhackade (små)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Till servering

  • potatis, kokt
  • grönsallad
  • citron, klyftor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med såsen. Hacka löken och dillen fint. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i mindre bitar (ca 3 x 3 cm) och krydda med salt och peppar runt om.
  3. Blanda mjöl och cayennepeppar i en skål. Vispa upp ägg i en annan och avsluta med pankoströbröd i en tredje skål.
  4. Doppa först laxen i mjöl, sedan ägg och slutligen panko så att den täcks helt av ströbrödet.
  5. Stek laxen i ca 5 minuter i rikligt med olja tills den fått fin färg runt om.
  6. Servera med tartarsåsen, citronklyftor samt kokt potatis och grönsallad.