Kyckling med rotfrukter i långpanna
Kyckling med rotfrukter i långpanna
12 ingredienser
40 m
Kyckling med rotfrukter i långpanna med god smak av citron och honung. Enkelt och smart att laga hela middagen i ugnen!
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Kyckling med rotfrukter i långpanna
- 4 kycklingklubbor
- 4 potatisar (stora)
- 4 morötter
- 1 palsternacka
- 400 g rotselleri
- 200 g gulbeta
- 1 knippe färsk persilja
- 1 citron
- 1 dl honung
- salt
- peppar
- 200 g svarta oliver utan kärnor
Gör så här
Kyckling med rotfrukter i långpanna
- Skala och skär ner alla grönsaker och rotfrukter i samma storlek.
- Lägg alltsammans i en långpanna eller en stor ugnsform.
- Hetta upp honung i en kastrull på låg värme och riv ner citronskal samt saft. Rör runt hela tiden så inte honungen bränner fast.
- Dela kycklingklubborna på mitten.Skär i leden, då kommer du lätt igenom (använd en separat skärbräda till kycklingen).
- Placera kycklingen på de skurna rotfrukterna i långpannan.
- Ringa honungsglazen över hela långpannan.
- Salt och peppra efter smak.
- Ställ långpannan i ugnen, ca 210 grader i ungefär 30 minuter. Det är viktigt att kycklingen är klar så kolla att den är vit i köttet.
- Servera ugnskycklingen med grovt hackade oliver och nyhackade örter.