Kalljästa bröd med kesoröra

Kalljäst bröd med kesoröra
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Kalljästa bröd med kesoröra

20

9 ingredienser

Kalljästa frallor med kesoröra. Gott med hembakat bröd till frukost!

Starta videoklippet ovan för att se hur du bakar bröden!
Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner20 st

Kalljäst bröd

  • 1150 g vetemjöl
  • 7 dl vatten, kallt
  • 25 g jäst
  • 20 g salt
  • sesamfrön, att toppa med

Kesoröra

  • 2 dl cottage cheese
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 msk gräslök
  • 30 g rökt bog

Gör så här

  1. Kalljästa bröd
    Smula jäst och rör ut i vattnet.
  2. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop ordentligt, tillsätt salt mot slutet. Låt degen jäsa i kylskåp i 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 300 grader.
  4. Baka ut degen i små runda bullar, pensla på vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter.
  5. Sänk ugnsvärmen till 230 grader och grädda sedan bröden i ca 8-10 minuter.
  6. Kesoröra
    Riv pepparroten, hacka gräslöken och finstrimla bogen.
  7. Tillsätt ingredienserna i keson, blanda väl. Servera bröden med kesoröran.