Kalljästa bröd med kesoröra
Kalljästa bröd med kesoröra
9 ingredienser
Kalljästa frallor med kesoröra. Gott med hembakat bröd till frukost!
Starta videoklippet ovan för att se hur du bakar bröden!
Se fler recept från
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Kalljäst bröd
- 1150 g vetemjöl
- 7 dl vatten, kallt
- 25 g jäst
- 20 g salt
- sesamfrön, att toppa med
Kesoröra
- 2 dl cottage cheese
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- 2 msk gräslök
- 30 g rökt bog
Gör så här
Kalljästa bröd
- Smula jäst och rör ut i vattnet.
- Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop ordentligt, tillsätt salt mot slutet. Låt degen jäsa i kylskåp i 12 timmar.
- Sätt ugnen på 300 grader.
- Baka ut degen i små runda bullar, pensla på vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 230 grader och grädda sedan bröden i ca 8-10 minuter.#
Kesoröra
- Riv pepparroten, hacka gräslöken och finstrimla bogen.
- Tillsätt ingredienserna i keson, blanda väl. Servera bröden med kesoröran.