Indisk gryta med falukorv
Indisk gryta med falukorv
15 ingredienser
25 min
Kryddig falukorvsgryta med blomkål och kikärtor. Snabb och billig vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 400 g falukorv
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- smör, att steka i
- 30 g färsk ingefära
- 500 g blomkål
- 1 förp kikärtor
- 1,5 msk curry
- 1 förp krossade tomater
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- färsk koriander (eller persilja)
- basmatiris
- matyoghurt
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar.
- Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk. Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme.
- Slå på krossade tomater och grädde eller vatten, krydda med salt och peppar och koka samman i ca 5-10 minuter. Rör om då och då under tiden.
- Servera med hackad koriander på toppen och en klick yoghurt samt basmatiris.