Frittata med paprika och getost

Frittata med paprika och getost
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Frittata med paprika och getost

46

10 ingredienser

Frittata, omelett med färska örter, paprika och getost. Gott, snabblagat och enkelt.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

Frittata med paprika och getost

  • 8 ägg
  • 2 paprikor
  • 150 g getost
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • färsk basilika
  • färsk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Frittata med paprika och getost
    Dela paprikorna och skär ut kärnhuset.
  2. Lägg dem på en plåt och ringa olivolja över.
  3. In i ugnen på 250 grader tills skalet är svart.
  4. Skiva och stek all lök i olja på låg värme i en stekpanna som är ugnssäker (inget
    platshandtag).
  5. Knäck äggen och slå sönder dem med en gaffel.
  6. Slå äggen över löken och låt pannan vara, rör inte runt utan låt stekpannan stå.
  7. Bryt getosten och lägg i pannan på äggen.
  8. Ta ut paprikan och ta bort skalet.
  9. Strimla sedan paprikan och i samma stekpanna.
  10. In med pannan i ugnen, ca 220 grader i 10 minuter tills omeletten/frittatan fått färg.
  11. Avsluta med örter och salt samt peppar.