Asiatisk wok med kål och sesamstekt ägg

15 röster
20 m
4

Enkel, vegetarisk wok med salladskål och pak choi. Servera med sesamstekta ägg och rostade cashewnötter.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 huvud pak choi
  • 0,25 huvud salladskål (kinakål)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 30 g ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 50 g rostade cashewnötter
  • 4 salladslökar
  • 4 ägg
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • kokt jasminris
  • smör och matolja, att steka i

Gör så här

  1. Strimla pak choi, salladskål och gul lök. Strimla vitlök och hacka skalad ingefära riktigt fint.
  2. Börja med att steka äggen i en stor stekpanna. Hetta upp på medelvärme med olja och smör och stek äggen på en sida tills äggvitan stelnat men gulan är krämig. Toppa ägget med sesamfrön, chiliflakes och salt innan det är färdigstekt och lägg sedan äggen åt sidan.
  3. Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och fräs på hög värme kål, vitlök och ingefära. Slå på soja, sesamolja och krydda med rikligt med nymalen svartpeppar och eventuellt salt.
  4. Låt hastigt fräsa samman och toppa sedan med strimlad salladslök och grovhackade cashewnötter.
  5. Servera genast med de stekta äggen och jasminris.
23 mars 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept