Asiatisk wok med kål och sesamstekt ägg
Asiatisk wok med kål och sesamstekt ägg
16 ingredienser
20 m
Enkel, vegetarisk wok med salladskål och pak choi. Servera med sesamstekta ägg och rostade cashewnötter.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 pak choi (huvud)
- 0,25 salladskål
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 30 g ingefära
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl japansk soja
- 50 g rostade cashewnötter
- 4 salladslökar
- 4 ägg
- 2 msk rostade sesamfrön
- 0,5 tsk chiliflakes
- salt
- svartpeppar, nymalen
- jasminris, kokt
- smör och matolja, att steka i
Gör så här
- Strimla pak choi, salladskål och gul lök. Strimla vitlök och hacka skalad ingefära riktigt fint.
- Börja med att steka äggen i en stor stekpanna. Hetta upp på medelvärme med olja och smör och stek äggen på en sida tills äggvitan stelnat men gulan är krämig. Toppa ägget med sesamfrön, chiliflakes och salt innan det är färdigstekt och lägg sedan äggen åt sidan.
- Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olja och fräs på hög värme kål, vitlök och ingefära. Slå på soja, sesamolja och krydda med rikligt med nymalen svartpeppar och eventuellt salt.
- Låt hastigt fräsa samman och toppa sedan med strimlad salladslök och grovhackade cashewnötter.
- Servera genast med de stekta äggen och jasminris.