Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander
Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander
15 ingredienser
15 min
Fried rice, en asiatisk pytt med stekt ris. Här är ett recept med skinka, räkor, ägg, chili och koriander. Perfekt att laga på rester av kokt ris!
Se fler recept från
Se Karin Andersson laga receptet


Ingredienser
- 4 dl kokt ris
- 200 g kokt skinka, strimlad
- 200 g skalade räkor
- 2 ägg
- 4 msk fisksås
- 0,5 dl soja
- 0,5 röd chilifrukt, finskuren
- 1 bit färsk ingefära, finhackad
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 1 dl gröna ärtor
- 2 morötter, skivade
- 1 gul lök, hackad
- 5 sticklökar, fint skurna
- 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
- olja, att steka i
Gör så här
- Blanda fisksås och soja med ingefära och vitlök samt finskuren chili.
- Stek gul lök, morot och ris gyllenbrunt i olja i en stekpanna på hög värme.
- Knäck i äggen, rör runt ordentligt och tillsätt skinka, räkor, ärtor och finskuren sticklök.
- Smaksätt med sojablandningen.
- Lägg upp på tallrik och toppa med grovskuren koriander.