Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2025
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2025

Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

15 ingredienser

15 min

Fried rice, en asiatisk pytt med stekt ris. Här är ett recept med skinka, räkor, ägg, chili och koriander. Perfekt att laga på rester av kokt ris!

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 dl kokt ris
  • 200 g kokt skinka, strimlad
  • 200 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • 4 msk fisksås
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 röd chilifrukt, finskuren
  • 1 bit färsk ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 morötter, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 sticklökar, fint skurna
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • olja, att steka i

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda fisksås och soja med ingefära och vitlök samt finskuren chili.
  2. Stek gul lök, morot och ris gyllenbrunt i olja i en stekpanna på hög värme.
  3. Knäck i äggen, rör runt ordentligt och tillsätt skinka, räkor, ärtor och finskuren sticklök.
  4. Smaksätt med sojablandningen.
  5. Lägg upp på tallrik och toppa med grovskuren koriander.