Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Stekt ris med skinka, räkor, ägg och koriander

32

15 ingredienser

15 min

Fried rice, en asiatisk pytt med stekt ris. Här är ett recept med skinka, räkor, ägg, chili och koriander. Perfekt att laga på rester av kokt ris!

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 4 dl kokt ris
  • 200 g kokt skinka, strimlad
  • 200 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • 4 msk fisksås
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 röd chilifrukt, finskuren
  • 1 bit ingefära, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 morötter, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 sticklökar, fint skurna
  • 1 kruka koriander, grovt skuren
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Blanda fisksås och soja med ingefära och vitlök samt finskuren chili.
  2. Stek gul lök, morot och ris gyllenbrunt i olja i en stekpanna på hög värme.
  3. Knäck i äggen, rör runt ordentligt och tillsätt skinka, räkor, ärtor och finskuren sticklök.
  4. Smaksätt med sojablandningen.
  5. Lägg upp på tallrik och toppa med grovskuren koriander.