Räkmacka på danskt rågbröd

koket.se
Räkmacka
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Räkmacka på danskt rågbröd

11 ingredienser

10 min

Räkmacka på danskt rågbröd med avocado, dijoncreme och groddar. Servera som en lättare middag eller lyxig lunch.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor danskt rågbröd
  • 600 g färska räkor, skalade
  • 1 avokado, skivad
  • 0,25 gurka, tunt skivad
  • 2 tomater, tunt skivade
  • 1 ask alfaalfagroddar
  • 4 ägg, kokta

dressing

  • 200 g kvarg
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk dijonsenap
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Blanda dijoncremen och bred ett tjockt lager på brödskivorna.
  2. Lägg på gurka, tomat, avokado, räkor och klicka på mer kräm.
  3. Toppa mackorna med en ägghalva och groddar.