Kycklinglever med rökt sidfläsk

Kycklinglever med rökt sidfläsk
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Kycklinglever med rökt sidfläsk

4

9 ingredienser

Kycklinglever med rökt sidfläsk, salvia, kapris och lök.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 600 g kycklinglever
  • 100 g rökt sidfläsk, i strimlor
  • 4 msk kapris
  • 20 blad färsk salvia
  • 1 bananschallottenlök, i ringar
  • 100 g smör
  • 400 g potatis, skalad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, vid servering krossade den grovt och toppa med övriga ingredienser.
  2. Stek sedan fläsk, 10 blad salvia och lök tills gyllene och krispigt i 50g smör.
  3. Krydda kycklinglevern med salt och peppar och stek den färdig i smör med lite salvia. Det tar ca 5 minuter.
  4. Lägg upp kycklinglevern på potatisen och toppa med fläsk, salvia och kapris samt lök.