Honung- och timjanstekta primörer

Honung- och timjanstekta primörer
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Honung- och timjanstekta primörer

0

11 ingredienser

25 min

En vegetarisk pyttipanna på honung- och timjanstekta rabarber, nykokta rödbetor, färskost och smörstekt grön sparris.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 4 rabarber, halverade på längden
  • 1 knippe grön sparris, skalad
  • 1 knippe timjan, grovt skuren
  • 3 msk honung, flytande
  • 4 rödbetor
  • 200 g rucolasallad
  • 200 g färskost, naturell
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, att smaksätta med
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka, skala dem och skär dem i klyftor.
  2. Blanda färskost med lite skuren timjan, olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Stek sparrisarna i smör, i stekpanna.
  4. Lägg i rabarberna och stek i ytterligare någon minut.
  5. Häll på honungen och avsluta med skuren timjan.
  6. Lägg upp på tallrik, tillsammans med rödbetorna och ruccola. Klicka på cremén och häll över honungssmöret från stekpannan.