Asiatisk variant på råbiff
Asiatisk variant på råbiff
16 ingredienser
Ingredienser
- 300 g biff, finmald
- 0,5 röd chilifrukt, finskuren
- 0,5 bit ingefära, riven
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 4 msk teriyakisås
- 1 tsk vita sesamfrön
- 1 dl inlagd ingefära
- 1 ask böngroddar
- 16 skogschampinjoner, tunt skivade
- 1 rödlök, tunt skivad
Inläggningslag
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättika
- 3 msk wasabipasta
- 4 msk majonnäs
- salt
Gör så här
- Värm inläggningslagen tills sockret är smält.
- Stek svampen lätt i torr stekpanna och lägg den i lagen tillsammans med rödlöken.
- Blanda färsen med chili, sesamfrön, teriyakisås, riven ingefära och vitlök. Smaksätt med salt.
- Vispa majonnäs och wasabipasta till en slät kräm, smaksätt med salt och lite
- spad från garin.
- Forma råbiffen i valfri form på tallrik, sila av svamp och lök, lägg ovanpå och
- toppa med böngroddar och gari.
- Klicka wasabikrämen runt om.