Asiatisk variant på råbiff

Asiatisk variant på råbiff
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Asiatisk variant på råbiff

0

16 ingredienser

Karins asiatiska variant med råbiff är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 300 g biff, finmald
  • 0,5 röd chilifrukt, finskuren
  • 0,5 bit ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 4 msk teriyakisås
  • 1 tsk vita sesamfrön
  • 1 dl inlagd ingefära
  • 1 ask böngroddar
  • 16 skogschampinjoner, tunt skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad

Inläggningslag

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättika
  • 3 msk wasabipasta
  • 4 msk majonnäs
  • salt

Gör så här

  1. Värm inläggningslagen tills sockret är smält.
  2. Stek svampen lätt i torr stekpanna och lägg den i lagen tillsammans med rödlöken. 
  3. Blanda färsen med chili, sesamfrön, teriyakisås, riven ingefära och vitlök. Smaksätt med salt.

  4. Vispa majonnäs och wasabipasta till en slät kräm, smaksätt med salt och lite
    spad från garin.

  5. Forma råbiffen i valfri form på tallrik, sila av svamp och lök, lägg ovanpå och
    toppa med böngroddar och gari.
  6. Klicka wasabikrämen runt om.