Äppelsmulpaj med vaniljsås


Foto: TV4
Äppelsmulpaj med vaniljsås
11 ingredienser
En smulpaj är aldrig fel och den här äppelpajen är snabb att få ihop. Servera med en god vaniljsås.
Se Filip Fastén laga receptet

Ingredienser
Fyllning
- 5-6 äpplen
- 1 msk grön kardemumma
- 3 msk malen kanel
- 2-3 msk strösocker
Smuldeg
- 2 dl smör
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 2 msk malen kanel
- 1 msk grön kardemumma
Serveras med
- vaniljsås
Gör så här
Smuldeg
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda smör och socker i bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills degen blir smulig.
Fyllning
- Skala och dela ner äpplena.
- Blanda upp med kanel, grön kardemumma och socker.
- Lägg allt i en pajform och täck med smuldegen.
- Grädda i ca 15-20 minuter.
- Låt svalna.
- Servera med vaniljsås.