Pannbiff med lök och råstekt potatis

pannbiff med lök
Foto: tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Pannbiff med lök och råstekt potatis

58

15 ingredienser

30 min

Pannbiff på blandfärs med mjukstekt lök och råstekt potatis. Tricket här är att allt lagas i samma panna och alla goda smaker tas tillvara!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g blandfärs
  • 1 dl gräddmjölk (0,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 gul lök, riven (liten)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • salt
  • peppar
  • 2 lökar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl utblandad kalvbuljong
  • 600 g fast potatis
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Blanda gräddmjölk med soja, fisksås, riven lök och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Skiva löken tunt och stek i smör och olja på hög värme i början, sänk sedan till låg värme och låt den bli mjuk och få gyllenbryn färg. Strö över socker, blanda runt och ställ åt sidan.
  3. Tärna potatis och stek i smör och olja på medelvärme till den är mjuk.
  4. Blanda den svällda smeten med färsen. Salta och peppra. Forma 4-8 biffar och stek på hög medelvärme i smör och olja till de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter per sida.
  5. Häll buljongen i pannan och vispa ur alla de goda smakerna. Tillsätt löken och låt bli genomvarmt.
  6. Servera genast biffarna med lök, sky och den stekta potatisen samt nyklippt persilja.