Paella med kyckling och räkor

Paella med kyckling och räkor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Paella med kyckling och räkor

123

16 ingredienser

35 min

Paella med massor av gottigheter så som räkor, musslor, kyckling, paprika och chorizo. Och så saffran, så klart!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g kycklinglårfilé, delade i 4 bitar
  • 250 g chorizokorv, i skivor, gärna rå
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 dl ris, gärna paella- eller avioriris
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 g blåmusslor
  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl gröna ärtor
  • citron
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Bryn chorizo och kyckling hastigt i hälften av olivoljan.
  2. Efter någon minut, lägg i lök, vitlök och paprika och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resten av olivoljan, riset och saffran och låt fräsa med en sista minut.
  3. Häll på tomatkross, buljong och paprikapulver. Rör runt väl. Sätt på locket och låt puttra i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  4. Under tiden tvätta, borsta musslor väl och ta bort ev skägg. Släng de som är sönder och de som inte stänger sig när man knackar på dem lätt.
  5. När 5 minuter återstår av tiden lägg musslorna överst och på med locket igen tills alla musslor öppnat sig. Släng de som fortfarande är stängda.
  6. Tillsätt till sist ärtor och rör runt. Lägg räkor överst och låt bli varma under lock.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

7 grymma tillbehör till burgaren

Från tryffelmajonnäs till krämig coleslaw

Läs mer