Grillspett och krämig potatissallad
Grillspett och krämig potatissallad
18 ingredienser
30 min
Jättegoda grillspett med kryddig korv och fläskfilé. Grönsaksspett med champinjoner, paprika, zucchini och rödlök. Spetten serveras med krämig potatissallad.
Ingredienser
Spett
- 400 g fläskfilé, i bitar ca 3x3 cm
- 400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar
- 1 zucchini
- 2 paprikor, stora
- 2 rödlökar
- 8 champinjoner
- 1 dl olivolja
- salt
- peppar
Potatissallad
- 1 kg färskpotatis, kall kokt
- 10 cm purjolök, späd
- 3 dl gräddfil
- 4 msk majonnäs
- 2 msk mild senap
- svartpeppar, generöst med
- salt
- 3 msk gräslök, finhackad
- 12 grillspett, om i trä, blötlagda
Gör så här
- Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 cm-skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av med ev mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
- Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra köttbitarna. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
- Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med
- champinjoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
- Grilla grillspetten på direkt värme, snurra spetten så de blir grillade runtom. Låt grilla under lock i några minuter. Köttet ska ha innertemperatur 70 grader.
- Servera köttspetten med grönsaksspett tillsammans med potatissalladen.