• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Asiatiska grillspett med nudelsallad

Asiatiska grillspett med nudelsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Asiatiska grillspett med nudelsallad

147

7 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Grillspett med fläskkarré i en asiatisk marinad. Serveras med en glasnudelsallad med rädisor, morot, sockerärtor och salladslök.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g fläskkarré, utan ben
  • 200 g glasnudlar
  • 150 g rädisa
  • 1 morot
  • 150 g sockerärtor
  • 2 salladslökar
  • 1 dl jordnötter
  • limeklyfta, till servering

marinad

  • 5 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk honung
  • 3 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1-2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
  2. Skär karrén i kuber. Häll över hälften av marinaden och rör om. Ställ åt sidan.
  3. Koka glasnudlar enligt förpackningen. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag.
  4. Lägg glasnudlarna i en skål och häll återstående marinad över.
  5. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt. Blanda med glasnudlarna.
  6. Trä den marinerade karrén på grillspett. Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter.
  7. Servera grillspetten med glasnudelsalladen, hackade jordnötter och en klyfta lime till.