Maltbröd

Maltbröd
Foto: TV4

Maltbröd

0

7 ingredienser

Baka ett väldoftande maltbröd med fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin.

Kasta in ett glasvatten under plåten samtidigt som ni stänger ugnen, det ger bröden en fin yta.

Ingredienser

  • 66 cl öl
  • 50 g jäst
  • 1,5 l rågsikt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk anis
  • 2 msk kummin
  • 4 färska rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.
  2. Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.
  3. Börja med att jobba ut jästen i ölen.
  4. Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.
  5. Låt jäsa i 45 minuter.
  6. Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter.