7 sorters kakor på samma deg

Foto: TV4
7 sorters kakor på samma deg
12 ingredienser
En klassiker vid fikastunden! Baka ut 7 sorter från en och samma grunddeg.
Ingredienser
Grunddeg
- 4 ägg
- 320 g florsocker
- 160 g mandelmjöl
- 500 g smör
- 880 g vetemjöl
Smaksättning
- 1 ask hallon
- 1 dl mandelspån
- 1 msk malen kanel
- 1 msk citronskal
- 1 msk kardemumma
- 2 msk blåbärssylt
- 0,5 dl choklad 72 %, hackad
Gör så här
Grunddeg
- Smält smöret.
- Vispa ägg och florsocker.
- Vispa ner det smälta smöret i äggblandningen.
- Sikta ner mjöl och blanda till en jämn deg.
- Dela upp degen i sju lika stora delar.
Smaksättning
- Smaksätt alla sju degarna med de olika fyllningarna genom att blanda ner i degarna.
- Låt degarna vila i kylskåp i 3 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förbered fyra plåtar med bakplåtspapper.
- Rulla degarna till långa och smala korvar, skär centimeterstora bitar och rulla dem till bollar.
- Tryck försiktigt på bollarna så de blir platta på plåten.
- Baka i cirka 5-10 minuter och låt kakorna svalna.