• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Tacos med pulled pork

82 röster
3 h + marinering
6-8
Tacos med pulled pork

Pulled pork är enkelt att göra, det tar lite tid bara. Fast, för att vara ärliga så är det väl värt väntan... Här serveras köttet i tortillabröd med salsa, gräddfil, rödlök och lime.

3 h + marinering
6-8

Du behöver

marinad

  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt, skal och juice
  • 1 gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 tsk tabasco
  • 2 tsk torkad koriander malen
  • 2 tsk malen kummin
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 tsk mörk sirap
  • salt
  • 100 ml vitvinsvinäger
  • 500 ml ljus öl

Kött

  • 1,5 kg fläskbog

Servering

  • 20 små tortillabröd
  • 1 rödlök, finhackad
  • salsa
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till marinaden, förutom vinäger och öl, i en mixer.
  2. Ta fram en stor kastrull och lägg ner köttbiten, slå på marinaden och massera in den. Slå sedan på öl och vinäger och blanda runt. Låt sedan köttet marinera i några timmar, gärna över natten. Om du inte har tid går det bra att koka på direkten.
  3. På med spisen och slå på vatten i kastrullen så att köttet täcks, ca 500 ml vatten. Låt den koka upp, sänk sedan värmen. Lägg på locket och låt sjuda i ca 1,5-2 timmar. Köttet ska falla isär när du tar på det med en gaffel, då är det klart. Vänd på köttbiten då och då under kokningen.
  4. När köttet är klart, lyft upp det ur grytan och lägg det på en tallrik. Täck med folie.
  5. Reducera sedan såsen tills den tjocknat. Bryt ner köttet i trådar och vänd ner i den reducerade såsen och värm på.
  6. Servera din pulled pork i tortillabröd, toppa med koriander, rödlök, salsa och gräddfil. Pressa en klyfta lime över innan första tuggan! Smaklig måltid!
8 februari 2014