Tacos med pulled pork
Tacos med pulled pork
19 ingredienser
3 h + marinering
Pulled pork är enkelt att göra, det tar lite tid bara. Fast, för att vara ärliga så är det väl värt väntan... Här serveras köttet i tortillabröd med salsa, gräddfil, rödlök och lime.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
marinad
- 1 kruka koriander
- 1 limefrukt, skal och juice
- 1 gul lök
- 8 klyftor vitlök
- 1 tsk tabasco
- 2 tsk torkad koriander malen
- 2 tsk malen kummin
- 2 tsk torkad oregano
- 3 tsk mörk sirap
- salt
- 100 ml vitvinsvinäger
- 500 ml ljus öl
Kött
- 1,5 kg fläskbog
Servering
- 20 små tortillabröd
- 1 rödlök, finhackad
- salsa
- 2 dl gräddfil
- 1 kruka koriander, hackad
- 2 limefrukter
Gör så här
- Mixa alla ingredienser till marinaden, förutom vinäger och öl, i en mixer.
- Ta fram en stor kastrull och lägg ner köttbiten, slå på marinaden och massera in den. Slå sedan på öl och vinäger och blanda runt. Låt sedan köttet marinera i några timmar, gärna över natten. Om du inte har tid går det bra att koka på direkten.
- På med spisen och slå på vatten i kastrullen så att köttet täcks, ca 500 ml vatten. Låt den koka upp, sänk sedan värmen. Lägg på locket och låt sjuda i ca 1,5-2 timmar. Köttet ska falla isär när du tar på det med en gaffel, då är det klart. Vänd på köttbiten då och då under kokningen.
- När köttet är klart, lyft upp det ur grytan och lägg det på en tallrik. Täck med folie.
- Reducera sedan såsen tills den tjocknat. Bryt ner köttet i trådar och vänd ner i den reducerade såsen och värm på.
- Servera din pulled pork i tortillabröd, toppa med koriander, rödlök, salsa och gräddfil. Pressa en klyfta lime över innan första tuggan! Smaklig måltid!