Donal Skehans caesarsallad
Donal Skehans caesarsallad
16 ingredienser
30 m
Det är inte för inte caesarsalladen är en riktig klassiker. God och enkel med saftig kyckling, krispigt bacon och krutonger samt en krämig dressing.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 2 skivor surdegsbröd, skurna i kuber
- 4 kycklingbröst
- 4 skivor bacon, skurna i bitar
- 2 gemsallad, tvättade och torkade
- 100 g parmesanost
- salt
- peppar, nymalen
dressing
- 1 ägg
- 2 sardellfiléer, finhackade
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 citron, saften
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 dl olivolja
- salt
- peppar, nymalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vänd brödkuberna i lite olivolja, lägg i en ugnsfast form och rosta i 5-10 minuter i ugnen tills de är gyllene - hålla ett öga på dem. Eller stek dem i en stekpanna tillsammans med lite vitlök tills de fått färg. Ställ sedan åt sidan.
- Placera en stekpanna på medelhög värme, tillsätt oljan och stek kycklingbrösten igenom och låt sedan vila på en skärbräda. I samma panna, stek baconen krispig.
- För att göra dressingen, blanda ägg, hackade sardeller, senap, citronsaft och vitlök i en stor bunke och vispa.
- Tillsätt långsamt olja, några droppar i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa tills blandningen
- tjocknar, krydda med salt och peppar. Den bör ha samma konsistens som lättvispad grädde. Om den är för tjock, tillsätt en tesked varmt vatten och vispa igen.
- Riv salladen och lägg i en stor bunke. Tillsätt 4-5 matskedar av dressingen och blanda väl.
- Tillsätt krutonger, bacon och vänd runt igen. Skär kycklingen i tunna bitar och blanda i salladen.
- Servera salladen med några riv av parmesan på toppen av varje portion.