Blue cheese beef burger

Blue cheese beef burger
Foto: tv4
Donal Skehan
Donal Skehan

Blue cheese beef burger

8

14 ingredienser

30 min

Smarriga hamburgare med ädelost och karamelliserad rödlök.

Ingredienser

portioner4 hamburgare
  • 2 msk rapsolja
  • 2 rödlökar, skalade och fint skivade
  • 2 tsk strösocker
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk worcestersås
  • 60 g blåmögelost
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 baby gem-sallad
  • 2 tomater, skurna i skivor
  • 8 cornichons
  • ketchup

Gör så här

  1. Värm en matsked av olja i en stekpanna på hög värme. Stek den röda löken i några minuter tills den får fin färg.
  2. Minska sedan värmen och stek försiktigt i ca 8 minuter med strösocker och lite salt tills löken mjuknat helt. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Blanda nötkött, senap och worcestershire sås i en stor bunke och krydda med havssalt och svartpeppar. Forma köttet till 4 biffar och lägg på en tallrik. Täck med plastfolie och ställ åt sidan i kylen tills du är redo att steka dem.
  4. Värm upp resten av oljan i en stor stekpanna på hög värme. Stek burgarna i ca 3 minuter på varje sida tills de är tillagade igenom. När du vänt hamburgarna i pannan, lägg en bit ädelost på var och en.
  5. Lägg bottenbrödet på en tallrik, stryk på ett lager ketchup och lägg på salladsblad, en skiva tomat, nystekt hamburgare med ost. Toppa med karamelliserad lök och lägga till några cornichons på sidan! Stick en pinne genom burgaren så den håller ihop.