Chokladbakelse med marängtäcke
Chokladbakelse med marängtäcke
6 ingredienser
ca 45 min
Chokladbakelse med mörk och ljus choklad, toppad med italiensk maräng.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Chokladbakelse
- 100 g mörk choklad
- 100 g mjölkchoklad
- 2,5 dl grädde
- 2 ägg (stora)
maräng
- 2 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
Gör så här
Chokladbakelse
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram en ungssäker form på ca 15 x 15 cm. Du kan använda en större form, men håll koll på gräddningstiden då.
- Bryt chokladen i bitar i en tjockbottnad kastrull och häll över grädden. Värm försiktigt tills chokladen smält.
- Vänta tills chokladen svalnat något. Vispa ner ett ägg i taget och vispa hela tiden.
- Häll smeten i formen och grädda i 20 min tills chokladkakan precis ''stannat''.
Maräng
- Värm äggvitor och strösocker i en metallskål över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält, det ska vara lent när du känner på smeten mellan tumme och pekfinger.
- Vispa sedan marängen kall och fluffig i ca 10 min.
- Bred marängen över kakan och bränn av ytan. Njut!