Matvetesallad

Foto: TV4
Matvetesallad
12 ingredienser
Matvete gör din sallad fylligare och mättar. Dessutom är det väldigt gott. Servera med svensk fetaost och grönsaker.
Se fler recept ur
Ingredienser
- 6 dl dinkelvete eller matvete
- 1 knippe rädisa
- 4 morötter
- 1 gurka
- 2 knipplökar
- 1 ask körsbärstomater
- 200 g fetaost, svensk
- 200 g rökt fläsk
- 1 dl färska örter
- 1 msk torkade blandade örter
- 2 msk vinäger
- 4 msk kallpressad rapsolja
Gör så här
- Koka dinkelvete till mjuka i osaltat vatten.
- Dela rädisor, gurka och tomater.
- Skiva morötter tunt på snedden
- Strimla löken.
- Tärna ost och fläsk.
- Stek fläsket i panna på medelvärme.
- Blanda torkade örter, vinäger och olja.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Blanda alltsammans och servera.