Matvetesallad

Matvetesallad
Foto: TV4

Matvetesallad

2

12 ingredienser

Matvete gör din sallad fylligare och mättar. Dessutom är det väldigt gott. Servera med svensk fetaost och grönsaker.

Se fler recept ur

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 6 dl dinkelvete eller matvete
  • 1 knippe rädisa
  • 4 morötter
  • 1 gurka
  • 2 knipplökar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 200 g fetaost, svensk
  • 200 g rökt fläsk
  • 1 dl färska örter
  • 1 msk torkade blandade örter
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Koka dinkelvete till mjuka i osaltat vatten.
  2. Dela rädisor, gurka och tomater.
  3. Skiva morötter tunt på snedden
  4. Strimla löken.
  5. Tärna ost och fläsk.
  6. Stek fläsket i panna på medelvärme.
  7. Blanda torkade örter, vinäger och olja.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Blanda alltsammans och servera.