Matvetesallad

Matvetesallad
Foto: TV4
carina och ulrika brydling
carina och ulrika brydling

Matvetesallad

12 ingredienser

Matvete gör din sallad fylligare och mättar. Dessutom är det väldigt gott. Servera med svensk fetaost och grönsaker.

Se fler recept ur

Mitt Kök Sverigeresan

Ingredienser

  • 6 dl dinkelvete eller matvete
  • 1 knippe rädisa
  • 4 morötter
  • 1 gurka
  • 2 knipplökar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 200 g fetaost, svensk
  • 200 g rökt fläsk
  • 1 dl färska örter
  • 1 msk torkade blandade örter
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk kallpressad rapsolja

Gör så här

  1. Koka dinkelvete till mjuka i osaltat vatten.
  2. Dela rädisor, gurka och tomater.
  3. Skiva morötter tunt på snedden
  4. Strimla löken.
  5. Tärna ost och fläsk.
  6. Stek fläsket i panna på medelvärme.
  7. Blanda torkade örter, vinäger och olja.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Blanda alltsammans och servera.