Matjessill med mosad färskpotatis

Matjessill med mosad färskpotatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Matjessill med mosad färskpotatis

8 ingredienser

Matjessill med mosad färskpotatis och brynt fänkålssmör.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

  • 475 g matjessill
  • 600 g färskpotatis
  • 1 fänkål, fintärnad
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 dl kvarg
  • 3 ägg
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Borsta färskpotatisen och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Koka äggen medium, kyl ner med vatten och skala dem.
  3. Koka vårlökarna mjuka i saltat vatten. Klyfta dem.
  4. Bryn smöret gyllenbrunt och fräs fänkålen däri.
  5. Mosa potatisen lite tillsammans med äggen på en tallrik, lägg sillfiléerna och vårlök ovanpå, häll över fänkålssmöret, klicka ut kvargen och toppa med gräslök.