Miso- och majssoppa

Tove Nilsson recept

Miso- och majssoppa

9 ingredienser

20 m

Miso gör buljongen härligt fyllig och sältan ihop med sötman i majsen är en riktigt bra kombo.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe salladslök, strimlad
  • 1 tsk rökt paprikapulver (spansk)
  • smör
  • 1,2 l kycklingbuljong
  • 2 färska majskolvar
  • 2 msk misopasta
  • salt
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Fräs lök tillsammans med paprikapulver i smör.
  2. Tillsätt kycklingbuljong. Låt småkoka under lock i 10 minuter.
  3. Skär av majskornen från majsen. Tillsätt majskornen i soppan och låt koka ytterligare 5 minuter.
  4. Rör i miso och smaka av med salt.
  5. Toppa soppan med rostade sesamfrön och koriander.