Miso och chilirostat kycklingknyte

Miso och chilirostat kycklingknyte
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Miso och chilirostat kycklingknyte

6

17 ingredienser

1 h 20 m

Miso och chilirostat kycklingknyte med majs, kål och syrat äpple.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g kycklinglårfilé
  • 4 msk misopasta
  • 4 msk sambal badjak
  • 6 dl vatten
  • 3 msk soja
  • 1 knippe salladslök
  • 1 majskolv
  • olja
  • 4 msk smör
  • salt
  • peppar
  • ca 2 dl kål (valfri sort)
  • 1 äpple (valfri sort)
  • 2 msk risvinäger
  • 4 rispapper
  • blandade örter
  • ris, kokt

Gör så här

  1. Marinera kycklingen i misopasta och sambal badjak.
  2. Tillaga sedan kycklingen i ugnen på 220 grader i minst 25 minuter, den ska få ordentligt med färg.
  3. Ta upp kycklingen ur formen och tillsätt vatten och soja i formen. Sätt tillbaka formen i ugnen så alla smaker från ugnsformen tar plats i buljongen, låt gå i ugnen ca 30-40 minuter.
  4. Finstrimla salladslök och skala majsen.
  5. Stek majsen i lite olja och smör. Tillsätt salladslöken när den börjat få lite färg, dra åt sidan och krydda med salt och peppar.
  6. Strimla kål och blanchera i ca 3 minuter.
  7. Tärna kycklingen och blanda upp med majssalsan och kålen.
  8. Tärna äpplet och marinera i risvinäger.
  9. Blötlägg rispapperna ett i taget i varmt vatten. Lägg sedan i en sked med fyllningen på varje papper och vik ihop i platsfilm för att lättare värma upp.
  10. Koka upp vatten och lägg ner knytena i platsfilmen och värm ca 3-4 minuter.
  11. Sila buljongen och krydda med smör, salt och peppar.
  12. Lägg knytet i botten på en tallrik, häll skummad buljong över och strö tärnat äpple på toppen. Servera gärna med valfri grön ört (exempelvis persilja) och nykokt ris.