Minipinsa med mortadella och crostini med soltokad tomatkräm

NYHET
koket.se
Minipinsa med mortadella och crostini med soltokad tomatkräm
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Minipinsa med mortadella och crostini med soltokad tomatkräm

11 ingredienser

Gör som i Italien och bjud in till aperitivo, alltså en drink och något lättare att äta innan maten. Här tipsar Jennie om två läckerheter - en fluffig pinsa toppad med mortadella och burrata samt en busenkel crostini med en kräm på soltorkade tomater och vitlök.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Minipinsa med burrata och mortadella

  • 2 minipinsa
  • 100 g mortadella
  • 2 burrata (à 250 g)
  • 3 msk pistagenötter, hackade
  • 1 kruka färsk basilika
  • olivolja

Crostini med mascarponekräm med soltorkade tomater

  • 100 g mascarpone
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 3 soltorkade tomater i olja, finhackad (marinerade)
  • 1 förp crostini
  • ev torkad oregano

Gör så här

Minipinsa med burrata och mortadella

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm pinsan i ugnen i ca 5 minuter.
  3. Ta ut och pensla med olivolja och fördela mortadella, burrata, pistagenötter och basilika på. Dela upp i mindre bitar och servera.

Crostini med mascarponekräm med soltorkade tomater

  1. Blanda mascarpone med vitlök och soltorkade tomater. Bred på crostini och strö ev på lite oregano.