Sätt ugnen på 180 grader. kör kexen till fina smulor i en matberedare tillsammans med salt. Smält smöret och tillsätt det till smulbotten.
Lägg ut 12 st cupcakeformar i en plåt och lägg lite smulor i varje form. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i 8 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Cheesecake
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Vispa färskost, strösocker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Fyll 3/4 av varje form med smet.
I den resterande smeten blandar du i den smälta chokladen. Fyll en spritspåse med chokladsmeten och spritsa ner i varje form genom att pressa ut smeten medans du cirkulerar uppåt för att få en swirl.
Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå 10 minuter, öppna ej luckan. Ta ut och låt svalna helt innan du ställe in dom i kylen minst 2-3 timmar.