Mini swirl cheesecake

Roy Fares 2016

Mini swirl cheesecake

9 ingredienser

60 m + tid i kyl

Ingredienser

portioner st

Botten

  • 150 g oreos [14 st/1 förp]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 30 g smör

Cheesecakefyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 600 g färskost, rumstemperatur
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 130 g gräddfil [1,5 dl]
  • 110 g ägg, rumsvarmt (2 st)
  • 15 g äggula [1 st]

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 180 grader. kör kexen till fina smulor i en matberedare tillsammans med salt. Smält smöret och tillsätt det till smulbotten.
  2. Lägg ut 12 st cupcakeformar i en plåt och lägg lite smulor i varje form. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i 8 minuter, ta ut och låt svalna helt.

Cheesecake

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa färskost, strösocker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Fyll 3/4 av varje form med smet.
  3. I den resterande smeten blandar du i den smälta chokladen. Fyll en spritspåse med chokladsmeten och spritsa ner i varje form genom att pressa ut smeten medans du cirkulerar uppåt för att få en swirl.
  4. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå 10 minuter, öppna ej luckan. Ta ut och låt svalna helt innan du ställe in dom i kylen minst 2-3 timmar.
  5. Servera med lite vispgrädde och hackade oreokex.