Mini swirl cheesecake

60 m + tid i kyl
12 st
60 m + tid i kyl
12 st

Du behöver

Botten

  • 150 g oreokex (14 st/1 pkt)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 30 g smör

Cheesecakefyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 600 g färskost, rumstemperatur
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 130 g gräddfil (1,5 dl)
  • 110 g ägg, rumstemperatur (2 st)
  • 15 g äggula (1 st)

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader. kör kexen till fina smulor i en matberedare tillsammans med salt. Smält smöret och tillsätt det till smulbotten.
  2. Lägg ut 12 st cupcakeformar i en plåt och lägg lite smulor i varje form. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i 8 minuter, ta ut och låt svalna helt.
  3. Cheesecake
    Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
  4. Vispa färskost, strösocker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott. Fyll 3/4 av varje form med smet.
  5. I den resterande smeten blandar du i den smälta chokladen. Fyll en spritspåse med chokladsmeten och spritsa ner i varje form genom att pressa ut smeten medans du cirkulerar uppåt för att få en swirl.
  6. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 18-20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå 10 minuter, öppna ej luckan. Ta ut och låt svalna helt innan du ställe in dom i kylen minst 2-3 timmar.
  7. Servera med lite vispgrädde och hackade oreokex.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept