• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Minestronesoppa med pistou

Minestronesoppa med pistou
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Minestronesoppa med pistou

7 steg att laga

19 ingredienser

ca 45 m

Skolköksklassiker som den kan smaka. Pasta- och grönsakssoppa kryddas extra med smakrik basilika- och vitlöksröra.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 2 morötter (stora)
  • 1 zucchini
  • 400 g krossade tomater
  • 2 l kycklingbuljong
  • 75 g spaghetti, i 2,5 cm bitar
  • 1 paprika
  • 4-6 stjälk svartkål, bort med stjälkarna
  • 400 g gröna bönor, på burk, avrunna och sköljda

Pistou

  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färska basilikablad
  • 120 ml olivolja
  • 2 msk parmesanost
  • 1 tsk citron, skal
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm olivolja i en stor kastrull och fräs finhackad vitlök och lök i 2 minuter eller tills det mjuknat.
  2. Rör ner tärnad selleri, morot och zucchini och stek i några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och buljong och koka upp, låt sedan sjuda i 20 minuter.
  4. Tillsätt spagetti, paprika, svartkål och bönor. Krydda med salt och peppar, täck sedan med ett lock. Koka försiktigt i ytterligare 10 minuter eller tills pastan är kokt.
  5. För att göra pistou, krossa skalad vitlök och basilika i en matberedare eller en mortel tills det är finhackat och blandat.
  6. Lägg i en liten skål och rör i oljan, parmesan och finrivet citronskal. Smaka av med salt.
  7. Servera soppan i skålar och toppa med en klick pistou.