Paolo Robertos mascarponekräm med amarettikakor och choklad

Paolo Robertos marscarponekräm med amarettikakor och choklad
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Paolo Robertos mascarponekräm med amarettikakor och choklad

4

7 ingredienser

Paolo Robertos mascarponekräm med amarettikakor, en krämig dolce med smak av kaffe och konjak.

Receptet är för 4-6 personer.

läs mer
Paolo promoruta tiramisu

Paolo lär dig allt om italiensk matlagning i sin kurs.
Läs mer här >>

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 3 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl kaffe, starkt
  • 3 msk cognac
  • 20 amarettikakor
  • 35 g mörk choklad, hyvlad

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret i en skål.
  2. Tillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.
  4. Blanda kaffe och konjak. Krossa amarettikakorna grovt och lägg dem i en sil med en djup tallrik under. Skeda kaffeblandningen över kakorna så att de tar smak men inte blir genomblöta.
  5. Fördela den hyvlade chokladen och amarettikrosset i dessertskålar eller glas. Skeda över mascarponekräm, toppa med lite hyvlad choklad och servera.