Bakad choklad med vaniljglass

Bakad choklad med vaniljglass
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Bakad choklad med vaniljglass

Av: Markus Aujalay

Från: Mina favoriter från Barcelona

6 ingredienser

En ljummen chokladfondant som serveras med glass. Receptet är hämtat ur boken Mina favoriter från Barcelona.

Vissa rätter gör en till kung i köket. Den här är lätt att imponera med. Den är nämligen mycket enkel att svänga ihop, du kan omöjligt misslyckas. Men framför allt är den riktigt god. Det är något alldeles speciellt med den ljumma chokladen som göms i bakverket. /Markus Aujalay

Se fler recept från

Mina favoriter från Barcelona

Ingredienser

portioner
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 40 g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad 70 %, smält
  • 27 g vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke.
  3. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna.
  4. Vispa mellan varje ägg.
  5. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning.
  6. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde.
  7. Häll upp smeten i 4 smorda portionsformar.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  9. Chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga
  10. inuti.
  11. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.