Mike Arvbloms pizza

Mike Arvbloms pizza
Foto: TV4

Mike Arvbloms pizza

2

5 ingredienser

Världsmästaren i pizza delar med sig av sitt bästa recept på pizzadeg. Spela gärna klippet för att se Mike visa och berätta hur du gör för att lyckas med pizzan. Här hittar du anvisning på hur du bakar ut degen till pizzor och gräddar dem >>

Ingredienser

portioner6 pizzor
 • 2 g jäst
 • 6,5 dl vatten, kallt
 • 4 msk olivolja, extra jungfruolja
 • 1 kg tipo 00 mjöl
 • 1 tsk havssalt, fint

Gör så här

 1. Blanda jäst och vatten i en bunke. Låt stå några minuter. Tillsätt mjöl, salt och olja. Arbeta väl ihop den till en smidig deg.
 2. Lägg degen i en stor mjölad skål. Strö över lite mjöl. Täck skålen med en fuktig trasa och lägg i ett varmt rum i ungefär en timme tills degen har fördubblats i storlek.
 3. Ta upp degen på mjölad yta. Knåda den lite för att trycka ut luften med händerna - detta kallas att slå tillbaka degen. Du kan antingen använda den omedelbart eller förvara den, förpackad i plastfilm, i kylen (eller frysen) tills det behövs.
 4. Om du använder degen på en gång delar du upp degen i så många små bollar som du vill göra pizzor - den här mängden deg räcker för att göra cirka sex medelstora pizzor.
 5. Tidsmässigt är det en bra idé att ta ut degen cirka 15-20 minuter innan du vill baka dem.
 6. Förslag på toppings
  W-BLANKO PIZZA SPECIAL: Ostbas med extra virgin olivolja, chèvreost, toppad med pinjenötter, färsk röd chili, honung och rucola.
 7. MR.POTATO PIZZA: Ostbas med extra virgin olivolja, tunt skivad potatis, parmaskinka, chèvreost, rucola, pesto och flingsalt.
 8. THE ITALIAN BURRATA PIZZA: Tomatsås och ost toppad med parmaskinka, rucola, parmesanost och italiensk burrata.