Vitello

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Vitello
8 ingredienser
30 min
Vitello kommer från Italien och är vanligtvis kotletter serverade med tonfisksås. Här är en lite fräschare grillvariant med vitkål och champinjoner.
Ingredienser
- 4 kalvkotletter
- 3 msk olivolja
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 vitkål
- 100 g champinjoner
- 0,5 tsk torkad mejram
- salt
- peppar
Gör så här
- Pensla kalvkotletterna med en matsked av olivoljan, salt och peppar. Ställ kotletterna åt sidan tills de ska grillas. Strimla vitkålen.
- Häll resten av olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Stek hastigt vitlöken tills den är gyllenbrun och lägg därefter i vitkålen. Fortsätt att steka och lägg på lock. Kålen ska vara mjuk när champinjonerna läggs i.
- Stek i ytterligare cirka 4 minuter. Krydda med mejram, salt och peppar. Smaka av.
- Nu är det dags att grilla köttet. Använd helst en grillpanna men en vanlig stekpanna går också bra. Grilla kotletterna i cirka 4 minuter på varje sida. De ska inte vara genomstekta och kan gärna ligga och vila lite före servering så att de hinner safta till sig.