Smördegsinbakat äpple

Smördegsinbakat äpple
Foto: TV4

Smördegsinbakat äpple

5

8 ingredienser

40 min

Smördegsinbakat äpple med smak av citrus och muscovado. Serveras med vaniljglass, den perfekta avrundningen på middagen.

Dryck som passar
Muscat de Rivesaltes,Muscate. Producenten heter Domaine de Gardiere.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 2 äpple, typ pink lady
  • 25 g mandelmassa
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 citron, saft och rivet skal av
  • 2 smördegsplattor
  • 50 g sötmandel (alternativt hasselnötter)

Gör så här

  1. Skala äpplena, dela dem på hälften och skär bort kärnhuset.
  2. Kavla ut en smördegsplatta, dela den på hälften och placera en äppelhalva på varje.
  3. Lägg en msk av mandelmassröran under varje äpple och vik degen runt äpplet.
  4. Placera på bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.