Svenska julköttbullar á la Fanny & Alexander

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Svenska julköttbullar á la Fanny & Alexander
9 ingredienser
50 min
Kryddpeppar gör de här köttbullarna extra smakrika och de passar perfekt på julbordet!
Ingredienser
- 400 g nötfärs (eller blandfärs)
- 2 msk ströbröd
- 4 msk vatten
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm malen kryddpeppar
- 1 ägg
Gör så här
- Riv den gula löken och blanda med ströbrödet och vattnet i en bunke. Låt vila i 10 minuter så att ströbrödet suger åt sig ordentligt.
- Vänd ner färsen och ägget i bunken och arbeta till en jämn smet. Smaksätt med salt, socker, vitpeppar och kryddpeppar.
- Forma små köttbullar av smeten, fukta händerna med vatten om det fastnar. Värm upp en stekpanna och stek köttbullarna på medelvärme i smör tills de blir vackert gyllenbruna. Stek i omgångar så håller sig stekpannan varm under tiden.